De filosofie is gebaseerd op het concept dat lichaam, gedachten en emoties met mekaar verbonden zijn. Alles is in beweging, alles is trilling, en het één beïnvloed het ander.

Yoga leert ons dat het leven Prana (onzichtbare energie die door het lichaam stroomt) is. Ons lichaam geabsorbeerd de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten, maar ook de emoties die we ervaren en de gedachten die we denken. Prana stroomt door ons lichaam en vloeit langs een netwerk van energie-kanalen, de Prana Nadis. Drukpuntmassage hierop kan blokkades verzachten, stimuleert de vrije stroom van Prana, en bevordert het algemeen welzijn. Verstoringen in de doorstroming van energie resulteren immers in een onvoldoende aanvoer van Prana.

Holistische massage wordt beschouwd als een spirituele praktijk.

Het geven van massage wordt opgevat als een fysieke toepassing van Metta (liefdevolle vriendelijkheid),  Een goede masseur oefent zijn kunst in een meditatieve stemming.  Hij werkt met volle bewustzijn, aandacht en concentratie.  Er is een wereld van verschil als een massage uitgevoerd wordt in een meditatieve stemming. Alleen dan kan de masseur intuïtief de energiestroom aanvoelen door de Prana lijnen in het lichaam.

Holistische massage bestaat uit een op elkaar afgestemde en zeer doeltreffende combinatie van bovengenoemde technieken. Hierdoor werkt de massage zowel op fysiek, emotioneel en mentaal niveau diep door.

Alle informatie die we nodig hebben om in een zinvol leven te komen is vanaf de geboorte wellicht in potentie aanwezig. Doorheen de jaren echter worden we door onwetendheid in onze cultuur dikwijls van onze diepe wijsheid en intuïtie afgeblokt en ontstaan er allerhande storingen, spanningen en blokkades.

Door het strechen van spanningen uit de spieren en gewrichten, door ritmische trekkende, drukkende of duwende manipulaties die de vloeistoffen in je lichaam in beweging brengen, wordt je  geraakt in je onbewuste en nieuwe informatie corrigeert je vastgeroeste structuren en patronen. De dieptewerking wordt geleidelijk opgebouwd. Je hebt de mogelijkheid je volledig over te geven, mee te stromen met de golfbewegingen en erin te verzinken. De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Alle lagen worden geraakt, van bewuste naar onbewuste, van subtiele naar sensitieve. Dit is een heel intense ervaring. Het lichaam opent zich in overgave en kan steeds meer de stromingen, de tintelingen de golfbewegingen en het genieten toelaten, waardoor de massage nog dieper doorwerkt. Elk moment  brengt je dichter bij je innerlijke kern, in je heelheid, waar stilte is, en diepe rust.

Soms kan je de werking nog dagen navoelen.

Aanraking is misschien de oudste manier van genezen. Als je pijn hebt breng je je hand automatisch naar de bewuste plaats.

Massage verzacht de spanningen in je spieren, verbetert de bloedcirculatie, kalmeert je geest en opent je zintuigen.  Alles is verbonden in de ademhaling (een zucht geeft lucht aan een hart vol smart). Blijf met je aandacht bij de aanraking en geniet van dit gevoel. Er kunnen verborgen spanningen en knopen in je lichaam loskomen (Knopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die ontstaan wanneer de spanningen in de desbetreffende spieren zo groot worden, dat de toevoerende bloedvaten worden dichtgedrukt). Toxische stoffen worden beter afgevoerd. Je lichaam en geest komen tot volmaakte rust en diepe ontspanning.