“Als het doel van het individu wordt verenigd met de universele flow, zullen veel problemen vanzelf oplossen”


Yoga brengt evenwicht en harmonie in ons energetisch systeem.

Ons lichaam (fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel,..) is verbonden in de ademhaling. Door bepaalde houdingen en bewegingen worden op diep niveau spanningen verwerkt (uitademen, loslaten,..) en zijn we meer bestand voor de uitdagingen van het leven (inademen, ontvangen, openen..) . Hieruit ontstaan nieuwe stromingen die op verschillende niveau’s merkbaar zijn, en onbewust hen uitwerking hebben.

Soms zijn we stil in een bepaalde houding, en kijken naar onze energie in beweging, en zijn op die manier getuige van ons eigen transformatieproces. De dualiteiten Yin en Yang worden beter begrepen en ervaren in het nu-moment.

Yoga betekent op fysiek niveau ontgiften en regenereren, op mentaal niveau tot rust komen, op spiritueel niveau betekent het de realisatie van de dualiteit naar de eenheid.

Mijn lessen richten zich enerzijds naar de traditionele Hattha-yoga, die in een dynamische vorm onze (innerlijke) kracht, lenigheid, evenwicht en uithoudingsvermogen ontwikkelen. Anderzijds naar de diepere en subtielere lagen van ons organisme en bewustzijn in de vorm van Asudra-yoga. Dit is een rustige meer toegankelijke vorm van yoga, ook geschikt voor mensen die misschien niet zo lenig of krachtig zijn, soms gekwetst zijn, of kampen met beperkingen of ziektes van allerlei aard.

Hattha-yoga

Asudra-yoga